MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

contact

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

Sandy Beach - Ada Bojana

 

 

Nudist Settlement - Ada Bojana

rezervacije

 

Ada Bojana

 

 

 

Daleko od bučnih ulica i gradske vreve, okružena netaknutom prirodom, ukrašena mediteranskim biljem Ada je mjesto u koje se posjetioci obično zaljube na prvi pogled.

 

Ada Bojana je najjužnija tačka na obali Crne Gore i najbliža albanskoj granici. Ostrvo Ada Bojana je obliku trougla, sa jedne strane ga zapljuskuju talasi Jadranskog mora, a sa dvije strane je okupano rijekom Bojanom. Daleko od buke, okruženo netaknutom prirodom i čistom vodom Jadranskog mora, Ada Bojana je od davnina popularna turistička destinacija u Crnoj Gori.

 

Legenda kaže da je ostrvo nastalo na mjestu gdje je brod „Merito“ doživio brodolom. Brod je potonuo i dugo stajao pod vodom. Mještani su pokušavali da otkriju kako da ga podignu na površinu. Brod je ostao dugo „zarobljen“ u vodi, pijesak ga je prekrio i tako je nastalo ostrvo.

 

Ostrvo je samo jednim mostom povezano sa kopnom. Čini se kao da most odvaja dva svijeta - normalni i slobodni. Godine 1973. na ostrvu je osnovano nudističko naselje Ada Bojana koje je postalo omiljeno mjesto za one koji vole ovakvu vrstu odmora.

 

Ada Bojana je poznata po svojoj pješčanoj plaži, koja se proteže u dužini od 3,8 km. More je veoma plitko, plaža je idealna za djecu ili za one koji vole da se izležavaju na obali. Plaža može primiti do 13 000 osoba.

 

Ada Bojana je takođe poznata po zalasku sunca, kada ples boja kreira jedinstvenu sliku mora, pijeska i neba. Naravno, zahvaljujući svojoj mirnoj vodi i dugoj obali, Ada Bojana je odlično mjesto za surfovanje, jedrenje i skijanje na vodi. Takođe možete uživati u jahanju konja, ukoliko to volite.

 

Samo zamislite: cijeli otok okružen bijelim pješčanim plažama, hladno piće uz more, restorani uz rijeku Bojanu poznati po riječnoj ribi i specijalitetima crnogorske kuhinje...

 

Ukoliko ste ikada sanjali o odmoru u kostimima Adama i Eve - Ada Bojana je definitivno pravi izbor.

 

 

 

Ada Bojana - Triangle Island

 

Mapa izleta

 

Ada Bojana - Triangle Island

 

 

Ada Bojana - FKK Settlement

 

 

Sunset - Ada Bojana

 

 

Ada Bojana Street

 

 

Apartment - Ada Bojana

Ada Bojana - Horse riding
Ada Bojana
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Ada Bojana Montenegro
početna o nama servisi Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel