MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

contact

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

 

Ruins in Old Bar

 

Old Olive Tree Bar

 

Bar i Ulcinj

 

 

 

Put do najjužnijeg dijela crnogorske obale počinje od Budvanske rivijere, preko Svetog Stefana i Petrovca prema Baru. Ređaju se morske uvale, u kojima se nalaze Čanj, Sutomore i Šušanj a zatim se stiže u Bar, glavnu crnogorsku luku i primorski saobraćajni centar. Iz Bara željeznička pruga preko Podgorice vodi za Beograd a feribot linijom Bar je preko 50 godina povezan sa italijanskim gradom Bari.

 

U podnožju planine Rumije, na strmom grebenu, nepristupačnom sa tri strane, smješten je Stari Bar, nekad Antibareos ili Antivari. Njegov nastanak vezuje se za VI ili VII vijek kada je ovdje postojalo rimsko naselje. Da je život postojao ovdje i u okolini i ranije potvrđuju pronađeni predmeti iz neolitskog perioda a svakako i stara maslina na Mirovici, koja je starija od 2000 godina.

 

Stari Bar predstavlja kombinaciju orijentalno-mediteranskog grada, a izgradnjom novog grada, bliže moru, postepeno je napuštan. Danas na samom ulazu u grad postoji veliki broj suvenirnica, kafe barova i restorana koji će vas oduševiti svojom autentičnošću.

 

Na putu ka Ulcinju više je pješčanih i šljunkovitih plaža, a najpoznatija je Valdanos sa zaleđem u kojemu se nalazi jedinstveni maslinjak sa 18 hiljada stabala maslina.

 

Stari grad u Ulcinju, star preko dvije hiljade godina, sagrađen je na stijeni iznad Male plaže. Bio je čuveni gusarski grad, a po legendi ovdje je bio zarobljen i tamnovao i slavni pisac Servantes. Južno od grada je Velika plaža, duga oko 13 kilometara i najveća na Jadranu. Na krajnjem jugu je ostrvo Ada Bojana, trouglastog oblika, nastalo između dva rukavca rijeke Bojane koja se uliva u Jadransko more. Poznato je po netaknutoj prirodi i nudističkom naselju. Ovdje je i pravi raj za jedrenje.

 

 

Cijena: od 35,00 € po osobi

 

 

U cijenu je uključeno: Prevoz autobusom, vodič, turističke takse, posjeta Starom Baru, Staroj maslini, posjeta Ulcinju i vožnja brodićem oko ostrva Ada Bojana.

Excursion Old Bar & Ulcinj

 

Brošura o izletu

 

 

Old Bar Street

 

 

Excursion Ulcinj - Old Town

 

 

Street in Old Town Ulcinj

 

 

Bojana River - Montenegro

 

 

Ulcinj - Great Beach

Orthodox Temple Bar
Panorama of Ulcinj
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Old Bar - Montenegro
home about services Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel