MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

 

contact

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

 

Map of excursion Boka Bay

 

Mapa izleta

 

Boka Kotorska

 

 

(Kotor i Perast)

 

 

 

Bokokotorski zaliv spada među najljepše zalive svijeta. Ima četiri zaliva nazvanih po mjestima ispred koji se nalaze - Hercegnovski (ili Topljanski), Tivatski, Kotorski i Risanski. Sa svih strana Bokokotorski zaliv okružuju strme i okomite stijene koje se ogledaju u modro plavoj morskoj vodi. Zaliv krasi i sedam ostrva: Sv. Marko, Mamula, Gospa od Škrpjela, Sv. Đorđe, Gospa od milosti, Ostrvo cvijeća i Mala Gospa. Duž Zaliva ređa se niz gradova i manjih mjesta, koji su svi za sebe posebna priča.

 

Na ulazu u Boku nalazi se Herceg Novi, grad bogate istorije, u kojemu se uticaj turske, španske, mletačke i francuske kulture ogleda u arhitekturi, gde se prepliću elementi romaničkog, vizantijskog i orijentalnog stila. Tivat, najmlađi grad u Boki, ima svoj aerodrom i najluksuzniju marinu na Jadranu - Porto Montenegro. U starom Risnu nekad je stolovala ilirska kraljica Teuta, a mozaik sa likom rimskog boga Hipnosa datira iz II vijeka naše ere. Prošlost Perasta obilježili su pomorci i pomorski kapetani, a o srednjovjekovnom usponu svjedoče brojne barokne palate. Ispred Perasta su ostrvca Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela. Grad Kotor upisan je u listu Svjetske baštine i pod zaštitom je UNESCO-a, a katedrala Svetog Tripuna iz XII vijeka, Pomorski muzej, brojne palate, crkve, pjace, pjacete i zidine Starog grada, tvore ambijent jedinstvenog srednjovjekovnog grada.

 

Sve u svemu, Bokokotorski zaliv, zaštićen kao svjetska prirodna baština, najjužniji fjord Evrope, izvanredna je prilika da na malom prostoru vidite jedinstvenu prirodnu ljepotu i upoznate njegovu istoriju, kulturu, arhitekturu...

 

 

Cijena: od 30,00 € po osobi

 

U cijenu je uključeno: Prevoz autobusom, vodič, turističke takse, vožnja brodićem od Perasta do ostrva Gospa od Škrpjela, posjeta crkvi i muzeju na ostrvu, obilazak Starog grada u Kotoru, posjete Katedrali Svetog Tripuna i Pomorskom muzeju.

Excursion Bay of Kotor

 

Brošura o izletu

 

Perast - Symbol of Venice

 

Excursion Bay Of Kotor

 

Kotor - Square of Arms

 

Kotor Old Town - Ramparts

 

Kotor Street

Our Lady of the Rocks Island
Old Town of Kotor - Main Square
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Bay of Boka - Montenegro
home about services Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel