MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

contact

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

 

Excursion map - Skadar Lake

 

Mapa izleta

 

Skadarsko jezero

 

 

 

Ovaj izlet je idealan za istinske ljubitelje prirode, za one koji žele predah okruženi netaknutom prirodom ali da ipak nijesu suviše udaljeni od primorskih ljetovališta.

 

Izlet počinje polaskom iz vašeg hotela vožnjom autobusom prema Svetom Stefanu gdje ćemo napraviti prvu foto pauzu a zatim idemo prema Petrovcu. Put nas vodi uz padine Pastrovska Gori prema Skadarskom jezeru, najvećem jezeru na Balkanu. Tokom ove vožnje ćete uživati u panoramskom pogledu na petrovačku rivijeru i njeno zaleđe ali i u pogledu na Skadarsko jezero što ćete imati priliku da ovjekovečite prilikom foto pauze na vidikovcu koji se nalazi na samom vrhu.

 

Nastavljajući naše putovanje kroz region Crmnice - najpoznatijeg crnogorskog vinogorja dolazimo u Virpazar, slikovit gradić smješten na samom obalu jezera gdje se ukrcavamo na brod. Odlazimo na vožnju po Skadarskom jezeru, gdje ćete se moći opustiti uz zanosnu ljepotu jezera, rascvjetane flore, faune i okolnih krajolika.

 

Skadarsko jezero, površine 391 km2 nalazi se u zetsko-skadarskoj kotlini, povezano rijekom Bojanom sa Jadranskim morem. Crnogorski dio jezera sa priobaljem je proglašen Nacionalnim parkom 1983. godine. Ramsar konvencijom 1996. godine je upisano u Svjetsku listu močvara od međunarodnog značaja. Obale su razuđene i bogate brojnim zalivima, poluostrvima i rtovima, većinom obrasle širokim pojasom trske.

 

Skadarsko jezero je zaštićeno područje, pravo ekološko carstvo, oaza tišine i kontakta sa netaknutom prirodom. Izuzetno je bogat eko-sistem, a ovdje je jedino stanište kudravog pelikana na jugu Evrope. Ovdje žive autohotone vrste riba ukljeva i krap (vrsta šarana), a stanište je i kasoranje (Trapa natans) zaštićene biljke.

 

Na jezeru je, uz magistralni put i željezničku prugu, Virpazar, najveće naseljeno mjesto, a u blizini je i stari gradić Žabljak Crnojevića. Pravoslavni manastiri i crkve na ostrvcima Starčevo, Beška i Moračnik, mnogi kulturno-istorijski spomenici i utvrđenja svjedoče o bogatoj istoriji i kulturi ovog kraja.

 

Cijena: od 45,00 € po osobi

 

U cijenu je uključeno: Prevoz autobusom, vožnja brodom, vodič, ručak, Ulaznica za NP "Skadarsko jezero".

Skadar Lake Tour

Brošura o izletu

 

Vineyard map of MontenegroReljefna mapa

 

Skadar Lake - Virpazar

 

Skadar Lake Monastery

 

Skadar Lake cruising

 

Skadar Lake - Birdwatching

 

Skadar Lake Boats

Skadar Lake - Boat ride
Lesendro Fortress - Skadar Lake
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Excursion Skadar Lake
home about services Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel