MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

 

contact

 

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

 

Ostrog Monastery - Fountain

 

Manastir Ostrog

 

 

 

Manastir Ostrog je preko cijele godine najposjećenije svetilište u Crnoj Gori. Posjećuju ga vjernici svih vjera i sa prostora cijele bivše Jugoslavije ali i iz mnogih drugih zemalja. Poslije Hristovog groba i Svete Gore, manastir Ostrog je treće najposjećenije svetilište u hrišćanskom svijetu. Pribijen uz ogromnu kamenu gromadu brda Ostrog, manastir impresivno djeluje na svakog ko skrene pogled prema njemu.

 

Izlet počinje polaskom iz vašeg hotela vožnjom autobusom uzbrdo prema Cetinju. Tokom ove vožnje ćete uživati u panoramskom pogledu na budvansku rivijeru i njeno zaleđe, što ćete imati priliku da ovjekovečite prilikom foto pauze na vidikovcu koji se nalazi na samom vrhu.

 

Put se nastavlja preko Cetinja prema Rijeci Crnojevića malog gradića na Skadarskom jezeru i jednog od najljepših lokaliteta Crne Gore gdje ćemo napraviti pauzu za kafu.

 

Nastavljajući naše putovanje kroz centralnu oblast Crne Gore prolazimo Podgoricu, Danilovgrad i idemo magistralnim putem prema Nikšiću. Sa magistralnog puta Podgorica - Nikšic skrećemo na lokalni put odakle se pruža pogled na Manastir, plodnu Bjelopavlićku ravnicu i rijeku Zetu. Stižemo u Manastir Ostrog i zaustavljamo se na parkingu Donjeg manastira, odakle lokalnim prevozom idemo do Gornjeg manastira.

 

Gornji Ostrog je najimpresivniji dio manastira. Posjeduje zvonik visok poput petospratnice, a utisnut je u pećinski dvor veličanstvenog Ostroga - po kome je i dobio ime. Osnovao ga je početkom druge polovine XVII vijeka mitropolit zahumsko - hercegovacki Vasilije Jovanović, kasnije nazvan sveti Vasilije Ostroški. Sa manastirskog balkona se pruža predivan pogled na okolni ambijent i na mali ograđeni dio ispod manastira gdje se nalazio grob sv. Vasilija. Na izlasku s desne strane se nalazi česma sa svetom vodicom za koju se smatra da posjeduje ljekovita svojstva. Više o manastiru Ostrog možete naći u sekciji Manastiri na našem sajtu.

 

Manastir Ostrog nije samo sakralni objekat nego i kulturno - istorijski spomenik. On svjedoči o vremenu prošlom, sadašnjem i budućem, svjedoči o jednom vjerovanju, o kulturi, tradiciji naroda koji vjekovima živi na ovom prostoru.

 

Cijena: od 35,00 € po osobi

 

U cijenu je uključeno: Prevoz autobusom, lokalni prevoz, vodič, turističke takse.

Ostrog Monastery Tour

 

Brošura o izletu

 

Map of excursion - Ostrog Monastery

 

Mapa izleta

 

Church of St. Stanko - Ostrog Monastery

 

Excursion Ostrog - Lower Monastery

 

Ostrog Monastery - Frescoe

 

Belfry of Upper Monastery Ostrog

 

 

Ostrog Monastery Excursion
Ostrog Monastery - Upper Monastery
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Excursion Ostrog Monastery
home about services Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel