MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

 

contact

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

 

Our Lady of Medjugorje

 

Međugorje

 

 

 

Pridružite se našem izletu u iskonsku ljepotu Hercegovine i mir Međugorja. Otkrijte i doživite fenomen koji je Međugorje učinio jednim od najpoznatijih svetilišta katoličkog svijeta, koje privlači milione posjetlaca iz cijelog svijeta.

 

Izlet polazi iz vašeg hotela vožnjom prema Herceg Novom kroz Tivat i trajektom preko Bokokotorskog zaliva. Kratka vožnja iz Herceg Novog u njegovo zaleđe će nas odvesti preko granice u Bosnu i Hercegovini, u grad Trebinje gdje ćemo napraviti kratku pauzu. Nastavljajući naše putovanje prolazimo pored plodonosne ravnice Popovo Polje, gradića Ljubinje, Stolac i Čapljina cestom koja nas vodi prema našem odredištu Međugorju.

 

Međugorje je malo mjesto, smješteno u južnom dijelu Bosne i Hercegovine u blizini granice sa Hrvatskom. Nekada je to bilo sasvim obično selo sa župnom crkvom, a stanovnici su živjeli svoje živote obrađujući zemlju, sadeći duvan i lozu, te razno voće i povrće kako bi obezbedili hranu za svoje porodice. Živjelo se skromno iz dana u dan sve do 24.06.1981. kada se desio neobičan događaj koji su ispričala djeca. Nekoliko djece tvrdilo je da im se nakon blještave svjetlosti prikazala žena sa djetetom u ruci i tražila da joj se približe. Naravno nitko u to nije povjerovao, ali su djeca i drugi dan posjetila isto mjesto i opet doživjeli lik Gospe sa kojom su nastavili da se mole. Kada se pročulo za ovaj događaj mjesto su preplavili posjetioci koji su takođe želeli da vide Gospu i da se pomole. Danas je Međugorje postalo jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta na svijetu, koje posjećuje velik broj hodočasnika pronalazeći ovdje svoj mir.

 

Nakon Međugorja posjetićemo skriveno blago Bosne i Hercegovine vodopad

Kravice. Rijeka Trebižat ima više vodopada a najpoznatiji je vodopad Kravice 12 kilometara udaljen od Međugorja. To je rijedak krški fenomen pod zaštitom države od 1954. kao prirodni spomenik prve vrste. Voda se obrušava s visine od 28 metara stvarajući vodeni amfiteatar širok 120 metara, zadivljujući prizor uz veliki huk i rosnu kišu. Kravica je idealno mjesto za piknik ili plivanje i definitivno pruža jedan od najslikovitijih pejzaža u Hercegovini.

 

Cijena: od 70,00 € po osobi

 

U cijenu je uključeno: Prevoz autobusom, vodič, turističke takse.

 

Molimo pobrinite se da za ovaj izlet ponesete pasoš ili ličnu kartu!

Excursion map - Medjugorje

 

Mapa izleta

 

Medjugorje

 

 

Medjugorje Queen of Peace

 

Medjugorje - Pilgrimage Destination

 

Medjugorje

 

The parish church of St. James Medjugorje

 

Kravice waterfalls

Medjugorje - Statue of Jesus Christ
Medjugorje - Hill of Apparition
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Excursion Medjugorje
home about services Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel