MENU
POČETNA
O NAMA »

POSJETITE CRNU GORU

O CRNOJ GORI

GRADOVI I REGIJE »

MANASTIRI »

PRIRODA »

KLIMA I METEO

GASTRONOMIJA »

SLOBODNO VRIJEME I ZABAVA »
SAOBRAĆAJ »

SMJEŠTAJ »

TRANSFERI

KRUZERI

IZLETI »

 

 

contact

 

Tel: + 382 78 119 110
Cell. + 382 67 733 177

 

E-mail: info@adrialine.me

 

Excursion map Montenegro tour

 

Mapa izleta

 

Montenegro Tura

 

 

 

Ovaj izlet je idealan za one koji žele vidjeti prirodne ljepote Crne Gore ali takođe i da saznaju nešto o njenoj istoriji, tradiciji i kulturnoj baštini. U zavisnosti od želje grupe u izlet može biti uključen takođe i Njegošev mauzolej na Lovćenu do koga se može stići prelazeći 461 stepenik.

 

Naš vodič će Vas upoznati sa prijestonicom Cetinjem, krševitom planinom Lovćen, uspavanim selom Njeguši i očaravajućim Zalivom Boke Kotorske iz druge perspektive.

 

Put nas vodi u Cetinje, grad koji je još u početkom prošlog vijeka obilovao ambasadama i konzulatima, čiji građevine i danas ukrašavaju grad. Posjeta Cetinju, Cetinjskom Manastiru ili Dvoru kralja Nikole I pružiće vam mogućnosti da vidite kako je živjela kraljevska porodica.

 

Iz Cetinja krivudav put nastavlja kroz "Kameno more" do sela Njeguši, tzv. smaragdne doline koja je skrivena duboko u kamenom terenu Lovćena, kolijevci biskupa i vladara iz dinastije Petrović. Ovdje ćemo napraviti pauzu u restoranu da bi ste mogli probati poznati Njeguški sir, pršut, medovinu ili vino.

 

Iz Njeguša nastavljamo uskim i vijugavim putem koji vodi iz Cetinja do Kotora. U davna vremena, sve do kraja XIX vijeka kozja pješačka staza je bila jedina veza Cetinja sa primorskim gradovima i ostatku svijeta. Godine 1877. Josip Šilović Slade iz Trogira odgovorio je na narudžbu kneza Nikole, da pomogne sa svojim znanjem i iskustvom u razvoju putne infrastrukture u Crnoj Gori. Sljedeće godine, 1878. on je projektirao i izgradio put od austrijske granice iznad Kotora do Cetinja, preko sela Njeguši, koji je danas jedan od najlepših panoramskih puteva u regiji.

 

Krajolik je prekrasan, a pogled na Bokokotorski zaljev odavde je nestvaran i ostavlja posetioce bez riječi. Čitav Bokokotorski zaliv, njegovo modro-plavo more i grad Kotor zagrljeni spavaju u grudima visokih crnogorskih planina.

 

Cijena: od 35,00 € po osobi

 

U cijenu je uključeno: Prevoz autobusom, vodič, turističke takse.

Montenegro Tour

 

Brošura o izletu

 

Excursion Montenegro Tour - Cipur

 

Excursion Montenegro Tour - Cetinje

 

Former French Embassy Cetinje

 

Excursion Montenegro Tour - Serpentines

 

Excursion Njegusi

 

Excursion National park Lovcen

Excursion Montenegro Tour
Excursion Montenegro tour - Stone Sea
travel info  
United Kingdom France Italy Germany Russia Czech Montenegro
Mausoleum, Lovcen Mountain, Montenegro
home about services Destinations Transport Contacts

 

 

HOME | ABOUT US | SERVICES | DESTINATIONS | TRANSPORT| CONTACTS
Copyright © Adria Line DMC 2016 | www.adria.travel